MP3 Gending Jawa

Kemarin aku menemukan lagu Jawa dan gending-gending Jawa yang mak nyuuus. Ketika ngedengerin gending-gending Jawa tersebut, serasa lagi ada di kampung. Siang-siang duduk di lincak (tempat duduk dari bambu) di halaman di bawah pohon mangga dan angin bertiup semilir. Ditemani teh pahit, telo goreng dan hisapan rokok di mulut. Rasa begitu tenang seakan hutang sudah terbayar lunas semua he he he…

Mungkin ada yang terkenang dan pengin merasakan hal serupa, silahkan dilihat di http://www.esnips.com/web/campursari/ atau kalau koleksi lama ada di http://www.esnips.com/web/klaten/ . Tapi tadi uploadnya saya pake e-mail sehingga biasanya ditampung dan ditampilkan oleh esnips agak lama. Beberapa file gending ukuran besar saya split, habis di kantor yang aksesnya gratis hanya di batasi maksimal 7,5 MB attachment-nya he he.

Kalau kirim dalam jumlah yang banyak, cara upload dengan email ini sangat mudah dan cepat. Tinggal insert file kemudian send, selesai. Biarkan network yang bekerja sendiri nyari tujuannya sampai ketemu.

Oh ya, saya masih mempunyai koleksi lagu-lagu daerah Minahasa, Maluku, Sunda dan Jawa yang belum sempat saya upload. Nanti lagi ah kalo ada waktu dan lagi nggak males.

Tags: ,

No Responses to “MP3 Gending Jawa”

  1. anto Says:

    ya klo boleh, bisa diakses lewat http://ftp….

  2. Pandi Says:

    mas saya minta ya…saya downloada…matur nuwun

  3. Pandi Says:

    lagu leyeh-leyeh ada gak kang

  4. yani s Says:

    jika berkenan saya pingin download gending jawa + lagu-lagunya waljinah ..matur kesuwun

  5. sugiyanto Says:

    mbokbilik kepareng, kawulo dipun ajari anggenipun download

  6. sumarno, Says:

    kulo kepingin lagu campursari sing komplit carene pripun

  7. parwoto Says:

    pertama aku buka bisa donlod lagu, hari kedua kok ilang ikon donlod, piye mas iku, opo pancen dibatesi ?
    matur nuwun kang lagune apik tenan ….

  8. prabu Says:

    A. How to download Audio file (MP3,wma etc)
    1. open the mp3 link
    2. right click on the “mediaplayer” then click properties
    3. hightlight “Location:” should be like
    http://www.esnips.com/nsdoc/..bla.bla… and “COPY” (CTRL-C)
    4. “PASTE” that link back to your browser then

    B. How to download Video file
    1. open the video link
    2. on the browser link change the
    http://www.esnips.com/doc/… bla bla bla
    with
    http://www.esnips.com/nsdoc/…… bla bla bla

  9. gayuh Says:

    walah di download ndamel moble kok mboten saged kang. nyuwun pituduh ipun.

  10. spa da Says:

    mas, mba nyuwun tulung…
    badhe nyuwun mp3 gending jawi clasic lan enggal plus software mp3 to midi lan sa’wangsulipipun
    saged??? dipun kintu wonten multilari@yahoo.co.id
    maturnembahnuwun sanget… cah bagus

  11. denmas jay Says:

    Mas, sugeng enjang

    Nyuwun sewu, kulo nyuwun lagu
    mp3 gending-gending jawi (waljinah)
    mantos nggih pareng..

    Kulo tenggo nggih…

    Best Regards
    jay.indo5@cbn.net.id

  12. haryo adipati Says:

    nuwun sewu…..kepareng kulo dipun caosi gending-gending jawi klasik

  13. yusup Says:

    nuwun sewu mas….pripun coro carane ngedownload gending
    jowo nkang guampang mboten mbelit-mbelit.
    pangapunten kulo termasuk golongane tiyang nkang gaptek…
    matur nuwun.

  14. prabu Says:

    Menawi ngginakaken IE proseduripun kados wonten ngginggil :
    – diklik file ingkang badhe didonlot
    – Lajeng wonten media playeripun di klik kanan lan dicopy isi “location”
    – Lajeng paste wonten address teng inggil
    – Enter
    – Save
    Gampil maleh menawi nggangge Firefox :
    – Download addons “Download Video” ing alamat https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2390
    – Instal addons tersebut
    – Pas halaman ingkang badhe didonlot, lajeng diklik icon download video ing ngandap
    – Terus mbrojol sedoyo file mp3 ing halaman tersebut
    – Tinggal di Save Link As sedoyo fileipun
    Maketen matur nuwun

  15. warooo Says:

    m,onggo massss

  16. hariwahyono Says:

    halo mas prabu kulo ngedownload gending jawi kok mboten saget, caranipun ingkang gampil kados pundi

  17. yudhy Says:

    Dados obating kangen dumateng tanah jawi
    ingkang sampun 1 tahun dipun tinggalaken . . . .. . .

    yudhy_kw – makasar

  18. hariwahyono Says:

    poro-poro sedoyo ingkang kagungan gending jawi menawi wonten penggalihing ati kulo nyuwun diparingi wonten email kulo hariverbatim@yahoo.com matur sembah nuwun

  19. mikogats@yahoo.com Says:

    KANK MAS, KULO NGGIH PURUN DIKIRIMI GENDING-GENDING JAWI SEKALIAN KERONCONGIPUN. KAGEM NGILANGI STRESS RAK NGGIH ECO. MATURNUWUN

  20. pakde toto Says:

    sami-sami kule injih kerso

  21. pakde toto Says:

    ueedan tenan mak nyussss

  22. pak fian Says:

    wah-wah trenyuh banget aku eling karo ibu ne tanah jowo

  23. surya Says:

    Mas, mbok aku minta gending2 kyai kanjengnya emha, dah lama nyari kok gak nemu…., ada yg tau gak dimana aku bisa dapet…
    Syukur menawi saget dikirim ke surya1541@gmail.com, he he….
    Maturnuwun…..

  24. prabu Says:

    Matur nuwun kangge sedoyo ingkang sampun kersa mampir
    Nyuwun sewu, sementara kulo sagetipun nembe sharing wonten internet kemawon. Mbok menawi mbenjang saget japri, mugi mugi ….
    Kangge kangmas #23 Surya, kulo gadhah koleksinipun Lik Emha. Insya Allah kulo padhosi rumiyin lan samangke saget di share
    matur nuwun

  25. Hendro Pranoto Says:

    Mas Prabu,
    Minal Aidin Walfa Idin
    Nyuwun sapurane yo mas, kulo sampe saiki durung iso download tembang-tembang jawanipun. Mbok menawi Mas Prabu kerso, tolong kirim japri ae mas ( hendro@uci-corp.com ). Lagunipun
    Waljinah – yen ing tawang ono lintang lan kendal kaline wungu.
    Matur nuwun mas.

  26. Wied Says:

    mas sageto dikirimi koleksi mp3 gendhing2 jowo (pangkur palaran, kebo giro)

  27. Emid Says:

    Mas , kulo badhe tanglet sampeyan. Kulo niki manggen ing negari welandi ( holland). Kulo mbutoake primbon Jawi. Kulo nyuwun download Primbon Basa Jawi mas.

    salaam sangka mas Ngadimin

  28. prabu Says:

    Kumpulan gending Jawa bisa dilihat di page LinkMP3. Mudah-mudahan nanti saya bisa tambah dengan koleksi lainnya.
    Untuk #27, bisa kunjungi Ki Demang Sokowaten di http://ki-demang.com/. Mungkin nanti akan sy sharing juga page-page off line dari mastoni.com yang kayaknya sekarang sdh nggak online lagi.

  29. prabu Says:

    silahkan baca di http://prabu.wordpress.com/2007/10/29/mastonicom-offline/
    semoga ada pencerahan

  30. b3j0 Says:

    salam kagem penggemar gending-gending jawi wonten ing nagari suriname

  31. Abdul Says:

    Ass.,.
    mas, ajarin donk gimana caraNya download lagu Nya.,,.
    matur suwun yo.,.

  32. Pradipta Says:

    Mas kulo kepingin download gending jawi lan campursari kados pundi caranipun lan matur nuwun atas abntuanipun

  33. prabu Says:

    Saget dipun pirsani wonten blog kulo mriki ing kategori Tips
    Matur Nuwun

  34. yitno k Says:

    Nuwun ndalem sewu Mas,
    mbok bilih kepareng dalem nyuwun di-email kemawon gending jawi, terutama yang ada KUTUT MANGGUNG dan Caping Gunung.
    Lha wong Caterina sing cewek bule bae pinter mosok aku raiso malah ra apal saire, weleeeh jan kojur tenan.
    Matur suwun,

  35. prabu Says:

    Kulo kinten mboten susah kok donlot saking esnips. Ikuti kemawon step by step sesuai wonten kategori TIPS.
    Menawi mboten saget mangke kulo emailaken, nanging emailipun pundi?
    Matur nuwun

  36. Ronald Says:

    Mas….tembangipun sae sae…ananging kadhos pundi nggih menawi dalem badhe mundhut tembang meniko…(download-nya)

  37. Gandul Batam Says:

    ngawur wae sampeyan massss!

  38. jovajavo Says:

    mbah kulo nyuwun koleksi mp3 lagu jawa plesetan wonten mboten tulung dikirim lewat email kulo,suwun

  39. dani Says:

    pak kula nyuwun gendhing jawa mat-matan wonten?

  40. dulkaeni Says:

    Aku punya satu cd Macapat 13 lagu yang kesemuanya dilanjutkan dengan gendhing.
    salam
    bahdul@yahoo.com.sg

  41. b3j0 Says:

    KULO DEREK MAWON

  42. deejay Says:

    nuwun sewu mas prabu, angger saged kulo nyuwun tulung dikirimi tembang-tembang macapat ingkang formate .mp3. Sederenge kulo haturaken matur nuwun.. Tulung diusahakaken..Angger saged sedaya nggeh jenisipun tembang macapat…

  43. prabu Says:

    Saget dipirsani wonten ing http://www.esnips.com/web/macapat/
    Matur nuwun

  44. MP3 Macapat « Bumi Prabu Says:

    […] durmo, macapat, megatruh, mp3 gending, pangkur, sinom trackback Sesuai dengan request dari deejay tentang permintaan Macapat dan kebetulan saya mempunyai koleksi MP3-nya, maka bagi yang pengin […]

  45. supri Says:

    Nyuwun sewu mas Prabu punopo kagungan notasi gendhing-gendhing saking pemula dumugi mahir. Kulo kepingin sanget ajar nanging koleksi kulo dereng komplit.Saking konco-konco KPTU Fakultas Kedokteran UGM. Matur Nuwun Sugeng nglaras.

  46. Tirta Says:

    kang mas boleh dikirimin lagunya nurhana yang judulnya
    kiding pangruwatan dong?

  47. Lukman Jauhari Says:

    Saksampunipun dangu madosi gendhing Jawi sawetawis dangu, wusane manggihaken. Kulo nggih badhe nyuwun gendhing-gendhing sing nyamleng meniko, amargi kulo nyobi donlot kok radi kangelan, langkung prayogi kulo diparingi sing instant langsung kantun ngrungokaken kemawon.

  48. Lukman Jauhari Says:

    Kang mas Prabu kulo dipun kintuni dateng email kulo wonten lukman.jauhari@gmail.com. Kulo tenggo nggih selak kebelet mirengaken

  49. adi aryo sunardi Says:

    kang mas nyuwun sewu kulo bade nderek gabung kalian jenengan.mbok kulo niki di pun kirimi gendingipun mantos.engkang rengeng-rengeng niku lho!boten nopo-nopo kulo di isin-isin kalian rencang kulo.tasih nem kok remen kalian gending jawi.pancen kulo pengen nguri-uri kabudayan gending jawi.tulung nghih kang mas prabu!

  50. sudaryanto Says:

    mas prbu, menawi wonten dangangeng penggalih mugi paring dumateng kawulo gending-gending jawi, mugi dipun kirim wonten email kawulo, amargi kawulo kepingin sanget kagungan koleksi gending-gendi jawi sak kathah-kathaipun. Matur gunging panuwun sak derengipun.

  51. Bimo Says:

    mas aku njaluk lagu2 jawa

  52. sudaryanto Says:

    mas prbu, menawi wonten dangangeng penggalih mugi paring dumateng kawulo gending-gending jawi, mugi dipun kirim wonten email kawulo, sdy_batu@yahoo.co.id amargi kawulo kepingin sanget kagungan koleksi gending-gendi jawi sak kathah-kathaipun. Matur gunging panuwun sak derengipun

  53. Gneoga Says:

    Mas Prabu, menawi wonten, mbok kulo dipun kintuni mp3 kebo giro, lan lagu-lagu campur sari. Kulo wonten kalimantan, dados radi angel pados lagu-lagu mekaten. Menawi wonten lagu “leyeh-leyeh” ugi panjenengan kintunaken nggih. Kintun lewat gneoga@gmail.com.
    Matur nuwun

  54. devi Says:

    Kangmas Prabu, matur gunging panuwun, sampun kerso paring jampi “ngelak” kawulo…..

  55. joko Says:

    mas, tolong saya gimana sih cara dapatin mp3 tombo atinya emha ainun nadjib.
    udah banyak situs tapi saya gagal terus, karena memang saya gaptek.
    tolong ya, soalnya lagu itu buat tembang tidur anak saya yang masih bayi. selain syairnya adem, nadanya juga meninabobokan.
    tenan lho mas, nyuwun tulung…

  56. ardee Says:

    mas prabu menawi wonten kulo nyuwun dipun kintuni gending2 pengantin lan gending leyeh2.Matur nuwun sak derengipun

  57. Budhi Setyawan Says:

    jan nyamleng tenan ngalaras gendhing2 Kutut Manggung lan Rujak Jeruk saka radio, angler sinambi ngisis ing ngisor wit jambu. Angine semribit ndadekake swasana mlebu ing jaman2 taun kepungkur. Sugeng nglaras dhumateng sadaya rencang.

  58. prabu Says:

    Sugeng tepang Pak Budhi
    Matur nuwun sampun pinarak
    blog ipun dicantumkan wonten blogroll kulo nggih ..
    matur nuwun

  59. andi Says:

    mas, kulo nyuwon tulung dipun kirimi alamat free download gending-gending jawa,Kintun lewat errorgbrt_x@yahoo.com
    Matur sembah nuwun.

  60. prabu Says:

    Menopo wonten page “Link MP3” taksih kirang Mas Andi ? Wonten ing multiply.com ugi taksih kathah para sutresno ingkang sharing. Monggo dipun padosi …

  61. bono Says:

    Kagem Mas Prabu,

    Lha mbok kula nggih tumut kemawon kaliyan rencang-rencang,
    badhe nyuwun gending-gending leluhur jawi mawi email kula : bonochandra@yahoo.com, kula tasih bingung meniko anggenipun download!…kajengipun kula rumaos jaman jayanipun simbah-simbah buyut ing nuswantara.

    Bravo Mas Prabu..
    Matursembahnuwun

  62. Bejo Says:

    Mas Prabu piye carane download MP3 gending jowo, kok susah yo?

  63. prabu Says:

    Kulo kinten cara download ing esnips kados sampun jelas nggih
    monggo dipun cobi malih
    ampun putus asa

    mugi sukses

  64. noeg Says:

    Nakmas Prabu,

    matur nuwun sanget anggenipun paring gendhing2 mawi mp3. kula sampun saged download sawetawis.

    kula gadhah kaset (pita kaset) klenengan lumayan kathah lan kula kepengin ndadosaken klenengan punika dados mp3 supados awet lan saged dipun-upload kagem para sutresna sedaya, nanging kula dereng mangertos caranipun damel mp3 saking kaset. mbokmenawi Nakmas Prabu kersa paring pitedah caranipun damel mp3 saking kaset, software-ipun punapa lan menawi wonten ingkang gratis download saking pundi, menawi kedah tumbas, tumbas wonten pundi. ugi keparenga paring detail caranipun damel mp3 kalawau.

    ugi nyuwun pirsa caranipun nggabungaken mp3 supados dados satunggal, upaminipun gendhing kagunganipun nakmas Prabu rak dipunpecah dados pinten-pinten file. lha kadospundi anggenipun ngempalaken.

    nyuwun pangapunten menawi kepanjangen lan ngrepoti.

    nuwun,
    mbahnug

  65. Purwana Says:

    Mas Prabu,
    Dalem ngaturaken matur nuwun sanget, amargi Panjenengan sampun kersa nglestatunaken kabudayan kita ingkang agung luhung.
    Naming, dalem koq dereng saged ngunduh gending-gending puniko nggih? Menawi boten kawratan, mbok dalem dipun kirimi via e-mail nggih… Matur nuwun.

    Purwana,
    Dulur Klaten
    purwanazip@yahoo.com

  66. prabu Says:

    Klatenipun pundi Mas Pur
    Menawi kulo wangsul Klaten mangke saget kulo caosi ingkang dipun kersani
    Masalahipun menawi kirim via email dibatasi bandwidthipun je ….
    dados file-ipun kedah dipotong-potong

    Mbok bilih dicobi malih ingkang setiti
    pasti saget kok …

    matur nuwun

  67. prabu Says:

    Kagem Pak Noeg
    Mindah isinipun kaset dados format MP3 sampun kathah dibahas wonten ing internet
    Monggo dipun pirsani beberapa wonten ing mriki :
    http://www.kaskus.us/showthread.php?t=106839
    http://funnyfunky.multiply.com/journal/item/15
    http://rahard.wordpress.com/2005/12/04/kaset-ke-mp3/
    Lha menawi nggabungaken (joining) file MP3 hasil pemecahan (spliting) saget dipadosi freeware-ipun kanthi tag “freeware split join MP3” utawi wonten halaman download kulo, kadosipun nggih wonten

    mugi-mugi sukses
    Matur nuwun

  68. noeg Says:

    Nakmas Prabu,

    maturnuwun sanget kawigatosan lan responipun.
    badhe kula cobi rumiyin … mugi-mugi sukses.

    nuwun,
    -noeg-

  69. Slametto Says:

    Mas Prabu, kulo slametto, saking solo.
    Kulo badhe pados file-file gending manten kagem proram mixere file entensen .mix. punopo dene mp3. Mbok bilih mas prabu kagungan, kula nyuwun dikirimi.
    Sak derengipun matur nuwun.

  70. prabu Says:

    Kulo wonten mas, nanging sakmeniko mbonten wonten ing laptop kulo
    Menawi ngersakaken sakmeniko, saget di pendhet wonten ing griyanipun Pak Tulus Yogya
    http://tulusjogja.multiply.com/music

    Matur nuwun

  71. muhtanto Says:

    mas prabu pripun caranipun downlod gending-gending jawi, amargi kulo sakpuniko wonten sumatra, dados pados kaset gending mboten wonten, kulo sampun nyobi pados download tan gending mboten saget (angsal), sakderengipun matur nuwun, tanto

  72. dinda Says:

    alow mas…
    langsung aja ya mas…
    saya sih sebenernya bukan penikmat lagu2 jawa. tapi ya lumayan tau sedikit2 ttg lagu jawa. kebetulan bapak saya seorang seniman jawa. pencipta lagu juga.
    Saya lagi cari2 lirik2 lagu campur sari yg agak “saru” neh mas. buat skripsi. coz dah tanya bapak saya pada lupa sama liriknya.
    bingung banget neh cari berhari2 cuman dapet itu2 aja.
    mas bisa bantuin ga? makasih sebelumnya.

  73. prabu Says:

    Mbak Dinda
    Coba kunjungi dan cari di
    http://jincaboel.multiply.com/music/
    saya pernah lihat ada beberapa judul yang sesuai dengan yang dicari (dari baca judulnya saja)
    Kalau perlu request saja kepada yang ngelola karena sepertinya koleksinya banyak dan beragam

    Yang saya ingat tapi nggak apal lagu yang mengarah kesana seperti Cocakrowo, bojo loro. Didi kempot-pun beberapa lagunya juga ada yang kontennya nyrempet-nyrempet. Kalau “Sinten Remen” ? terus terang sayapun belum pernah
    Nanti kalau nemu akan saya informasikan lagi

    Makasih ya …

  74. yeyen Says:

    mas, kula kerso lagu waljinah mp3. kirik theng yeyens@multiply.com nggih. matur nuwun sanget.

  75. SASTRADMAJA Says:

    Kulo nuwun. Sugeng pitepangan. Kulo bade paring paring. mbok kulo di paringi gending gendingipun wonten email kulo pak. sastradmaja@yahoo.co.id maturnuwun

  76. sukolaras Says:

    Ladalaahh, sudah kesana kemari akhirnya disini ketemunya, cuocook nih nguri-nguri kabudayan jawi.
    Mas ajarin dos pundi ngedownload gending-gending, bade kulo transfer ke CD
    bondet_243@yahoo.com matur nuwun

  77. octhora Says:

    mas, saya kan make adobe flash 9..
    kok menu properties buat ngopy linknya dah ga ada ya mas..
    Atau ada cara lain ga ya mas..?

  78. tridaswanto Says:

    Mas prabu kulo nyuwun lagunipun cak diqin sakbibaripun gerah wonten boten

  79. yatmo Says:

    mas prabu, aku iki wong kesepian nang kalimantan lan kangen njowo
    yo opo carane aku iso ngrungokno lagu lagu jowo seng iso tak download nang HP,…
    ora akeh2, mung sitik ae, koyo to
    1.gesang – pamit, luntur
    2.banyuwangi – sumebyar (seng per-tama2 metu duduk koploan)
    3.keroncong – kini jauh sudah,
    4. helen sparingga (bekas pacarku biyen) – antara hitam dan putih

  80. yatmo Says:

    sepurane mas ke pencet ….
    matur nuwun sak durunge
    salam kanggo konco2

  81. prabu Says:

    Monggo dipun padosi wonten ing multiply.com utawi esnips.com. Cara-caranipun saged dipirsani wonten “TIPS”

    http://www.esnips.com/_t_/luntur?q=luntur
    http://anjarwsmn.multiply.com/music/item/61/Helen_Sparingga

  82. sukolaras Says:

    Sugeng mas Prabu, sampun saget kontak malih awit wonten kesalahan, maklum tingkat TK alias belum S2.suwun bantuanipun.
    Kulo sampun saget rekam saking kaset mawi program Audacity, terus bade konver saking WAV ke MP3 mandeg awit dereng ngertos caranipun. Sing praktis, gampang mawi program menopo nggih?

  83. syauchy Says:

    ass. kagem mas prabu, kulo badhe matur pripun niki kawulo ownload kok boten saget. soale kawulo remen sanget kalian gending2 niki tapi pripun carane kulo buten saget

  84. sarwandi Says:

    mencoba rekam dari kaset side a dengan audacity, ternyata besar sekali MB nya, terus dicoba melaui winamp malah putus-putus, digabung melaui program MP3 joint gak bisa, yah mandeg dulu nanti dilanujuti setelah ada petunjuk ahlinya.

  85. r4gil Says:

    matur sembah nuwun nggeh mas….

    kulo sampun dangu madosi gending jawi tapi mboten wonten…
    kulo cobi mawon nggeh mas….

  86. Yoga Says:

    Asslmualkm kang?
    Nami kulo yoga,kulo ajeng tanglet pripun geh caranipun download lagu2 jawi kangge HP?
    Menawi wonten,cobi kulo di kirimi alamatipun website kang isine lagu2 jawi.
    Yen wonten lagunipun cak diqin{sepor argo lawu}
    menawi kang mas gadhah lagune kulo nyuwon kirimaken teng 085641728591@mobile.indosat.net.id.
    Tak tunggu jawabanmu mas!

  87. yudha Says:

    Matur kasuwun Mas Prabu, Gendhing – gendhing Panjenengan soyo sumarak dimidangetaken poro sudulur.

  88. bambang j Says:

    saya kepingin gending jawa beserta notnya

  89. Asroni Says:

    Dumateng admin engkang satuhu sinudarsono, kulo saestu matur nuwun engkang tampon pepindan dumateng blog meniko, awit kulo saget download wayang kulit mataraman kadosdene Ki Dalang hadi sugito ugi sanes-sanesipun.

  90. farika Says:

    mas… kulo’ seneng tembang2 njawi.. nanging rodo angel download e’.. mun saget kulo mbo’ dikirimi mas lagu2 ne’ semisal nyidam sari lan lian ne’…
    matur nuwun lho mas…

  91. Slamet A Wijaya Says:

    Wah aku melu bungah nemokno blog iki, sebabe ngrasa dadi wong jowo maneh. Amargo saiki akeh wong jowo sing wis ora remen karo keseniane dewek, padahal seni adi luhung. Buktine wong-wong monco wae melu nguri-uri lho.
    Nggih sampun Kang Mas Prabu, kulo matur nuwun saget nostalgia eling koyo biyen neng kampung, leyeh-leyeh ngrungokno uyon-uyon utawa gending saka RRI Purwokerto. Hmmm rasa sayah bar macul langsung ilang, lan nganti keturon saking nyamleng tenan gendingane.
    Moga-moga kesenian jawi terus lestari ana bumi pertiwi iki.
    Lan sugeng tepangan kali panjengan

  92. dhany Says:

    nyuwun tulung aku minta lagunya JOGJA PRIANGAN, UTHAK-UTHAK UGEL, GOTONG-ROYONG. 1 kaset yang dinyanyikan oleh evie tamala feat manthous. kalau udah dapat e-mailkan ke arda_ps80@yahoo.com. thank’s ya…

  93. isa ansori Says:

    mas prbu, menawi wonten dangangeng penggalih mugi paring dumateng kawulo gending-gending jawi, mugi dipun kirim wonten email kawulo, isa_ansori_m@yahoo.co.id amargi kawulo kepingin sanget kagungan koleksi gending-gendi jawi sak kathah-kathaipun. Matur gunging panuwun sak derengipun

  94. Susilo Says:

    sugeng enjang Kang Mas….

    pokoke sami kaliyan pesenan saking para lenggah sanesipun. menawi kersa, kulo nyuwun pun kirimi Mp3 gendhing-gendhing Jawi klasik, sanes campur sari lho Kang Mas… estu menika.
    inkang formatipun MIDI, WAV utawi sanesipun nggih monggo, kulo ndherek kemawon..
    estu lho Kang Mas, pun kirimi lho, alamat emailipun jenderalbesar@gmail.com nun inggih saget pun kirim wonten alamat susilo@mail.ugm.ac.id. Kulo tenggo lho…
    agunging panuwun, monggo Kang Mas, ngrumiyini…

  95. prabu Says:

    Waduh-waduh menawi kathah ingkang pengin japri kangge ngirim MP3 radi awrat he
    menopo malih menawi file-file ipun ageng
    Mugi mangertos
    Insya Allah gending-gending tetep kulo upload terus

    Matur nuwun

  96. Sarjono Says:

    Kulo nuwun………
    Menawi kepareng kawulo bade nderek nimbrung,
    matur suwun sanged awit saking download gending2 pengantar ngantenipun,

    Nderek Promo
    Menawi bade ngersakaken kagem dokumentasi foto + video saged hub kulo 021-98089848 / 081318557848

    Mekaten kemawon, mbokbilih wonten lepat lan mboten ndadosaken renaning penggalih nyuwun pangapunten

  97. ninja Says:

    kulo nuwon kulo sangkeng komunitas seni kampus badhe nyuwun lagu gending jawi engkang penyanyi nipun waljinah, kepareng khan mbah/om? almt//wabsite kulo http://www.n1nj4dw1_88@yahoo.com kepareng badhe mampir monggo. matur suwon sak derenge.

  98. singgih Says:

    Mas Prabu download-ipun pripun kok sagede namung disetel mawon

    _____
    Mosok mboten saget tho
    lha wong gampil kok
    monggo dicobi malih
    Matur nuwun

  99. sekar bablang Says:

    Nyuwun sewu,,kagengan mas atawis bapak,kolu bade nyuwun mp3 instrumen jawa seng sae-sae,kaleresan kulo mucal teater,,
    dateng email niki gih mas,
    polos_banget@yahoo.com
    matur nuwun,,,monggo

  100. endy Says:

    sak derengipun kulo yuwun pangapunten— menawi kerso kulo dipu kimtuni gending2 jowo puniko ( nyidam sari , caping gunung jenggleng, meh rahino, mijil kethoprak , impen , sambel kemangi, uler kambang,sedoyo lagu ne nonik apriliani sannga buana ) matur nuwun mass!!!

  101. endy Says:

    inggh kesupen kalian KUTUT MANGGUNG

  102. yudha Says:

    rahayu kang!

  103. yudha Says:

    SEPUNDI KALAU MAU DOWNLOAD GENDHING JAWI?

  104. yudha Says:

    salam kagem penggemar gendhing jawi…

  105. Maria Says:

    Pripun download-nya maaaaaaaasssssssss………???????????? Kok susah yaaaaaaaaaaaaa

  106. boeyay Says:

    Mas…nyuwun tulung, supados saget dipun kintun file gending jawi, mawi e-mail kulo. Matur nuwun sanget ……

  107. didik Says:

    minta gending jawa

    ___
    Kan tinggal masuk di halaman “Karawitan Jawa”
    kalau masih kurang coba lari ke http://sukolaras.wordpress.com
    makasih

  108. sasong Says:

    sugeng midangetakan kagem sedoyonipun

  109. sasong Says:

    niki blog kulo ingkang awis…

  110. Silora Says:

    Wuah ….. jan uenak tenan. matur nuwun, sugeng midangetaken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: