MP3 Gending Jawa – Palaran dan Goro-goro

Maksud hati ingin menikmati hari libur dengan mendengarkan gending-gending Jawa sambil bersih-bersih rumah, tahunya digagalkan oleh si Adek, anakku yang baru 3,5 tahun. Kok bisa ? Lha wong baru saja beranjak setelah mengklik tombol play di Winamp, si Adek langsung teriak ”Ayah …. nggak mau lagu-lagu ini, Adek mau Radja”, terus dia jalan mendekati komputer dan mengklik tombol stop. Yah terpaksa deh ngalah demi anak.

Susah ya sekarang membuat anak berkeinginan seperti dengan kita. Ketika dulu saya masih kecil, hampir seluruh desa, dari anak-anak sampai kakek-kakek menggemari kesenian Jawa. Dari lagu-lagu, gending, wayang sampai kethoprak selalu terdengar dan diminati disetiap rumah di kampung. Setiap ada acara teve yang menampilkan sandiwara kethoprak, ruang tamu di rumah bapakku selalu penuh dengan penonton yang telah dengan setia menunggu dimulainya acara di TVRI tersebut. Apalagi bila ada pagelaran wayang kulit, bahkan sampai desa yang jauhpun, dengan senang hati malam-malam naik sepeda atau jalan kaki pergi bersama-sama.

Sekarang, lingkungan di rumah saya jarang yang suka, yang dominan ya anak muda dan anak-anak itulah. Setiap melewati rumah yang terdengar kalau nggak Radja, Ungu, Peter Pan, Melly atau lagu-lagu nDang Dut. Mau tidak mau, anak-anak pun pasti terpengaruh oleh lingkungan.

Untuk tombo kangen ngedengerin gending-gending Jawa dan celetukan goro-goro, aku sharing di http://esnips.com/web/klaten/ saja. Mudah-mudahan ada yang berkenan dan dapat bernostalgia.

Tags: ,

No Responses to “MP3 Gending Jawa – Palaran dan Goro-goro”

  1. ngadiana Says:

    Gimana caranya saya dapat download gending palaran goro goro karena saya kesulitan untuk memperoleh gending tersebut.
    Atas bantuannya diucapkan banyak terima kasih.
    ngadiana

  2. prabu Says:

    Cara download dari esnips dapat dilihat di comment pada page link mp3 & ebook –> http://prabu.wordpress.com/link-mp3-ebook/#comment-193

  3. ngadiana Says:

    Matur nuwun saya sudah dapat download sukses.

  4. Vencang Says:

    Kangmas Maturnuwun sangget kulo saget nderek download musik jawanipun, kalau punya gending pangkur segoro kidul kalih sinom wisrowo(duetipun mbak nurhana kalian garwanipun mas hadiwijoyo, bilih dangan ing pengalih kulo di pun paringi

  5. joesatch Says:

    saya sih dari begitu baru lahir langsung dicekoki gituan, mas..meskipun imbang proporsinya dengan deep purple, selain sebelum bobo didongengi tentang kisah2 legendaris jagoan2 dunia wayang…padahal domisili saya di denpasar. mungkin bapak saya memang pgn anaknya jadi javanese rocker. alhasil sampe skrg memang seneng gituan.

  6. arlon widhi atmoko Says:

    gimana caranya dapetin buku-buku karawitan jawa ya mas, soale nyarinya sulit banget

  7. prabu Says:

    Mungkin dari beberapa link yang dibuat oleh pemerhati dan pakar Jawa , kita dapat belajar dan cari referensi, diantaranya :
    http://www.ki-demang.com
    http://www.topmdi.com
    http://www.mastoni.com (sayang sdh removed padahal bagus & lengkap, tapi saya sempat donlot isinya, shg bisa dijadikan offline)
    – de el el
    Searhing di google dengan sabar dan teliti, mungkin akan memperoleh lebih banyak lagi

  8. YOS BALIKPAPAN Says:

    bosssss piye carane download lagune

  9. MALAY Says:

    Jumpa kita di RADIOKITA

  10. hariwahyono Says:

    bilih dangan ing pengalih kulo di pun paringi gending jawa ingkang sae lan goro-goronipun ki anom suroto wonten ing hariverbatim@yahoo.com kulo entosi matur suwun

  11. Rahmadi Ahiyat Says:

    katur agungipun panuwun bilih dalem dipun kirimi sekar utawi gending jowo, sae melih sareng goro-goronipin panjenenganipun ki Anom suroto,dalem remen sanget kaliyan sulukipun ki anom.Menawi mboten awrat monggo dipun kirim dhateng rahiyat@yahoo.com. Nuwun……:).

  12. Rahmadi Ahiyat Says:

    katur agungipun panuwun bilih dalem dipun kirimi sekar utawi gending jowo, sae melih sareng goro-goronipin panjenenganipun ki Anom suroto,dalem remen sanget kaliyan sulukipun ki anom.Menawi mboten awrat monggo dipun kirim dhateng rahiyat@yahoo.com. Nuwun……:).

  13. Purwantoro Says:

    kawulo saged hubungi pak prabu wonten pundi nggih ?

  14. pak fian Says:

    pak de toto monggo dipun pirengaken gemdig menika kanti leyeh-leyeh

  15. jamik'annur Says:

    aku minta lagu mp3 gending2 jawa ada kaga” klu ada krmi q ya d mail q adenium_tari@yahoo.com

  16. Mbah Ngadimin Says:

    beri aku lagu2 palaran yaa…..

  17. Mbah Ngadimin Says:

    Lha caranya ngedownload gmn ta Le….mbok mbha ini di warahi.

  18. Wied Says:

    mas aku gelem dikirimi gending jowone, yok opo carane download

  19. prabu Says:

    Sila ikuti step by step langkah di http://prabu.wordpress.com/2007/09/25/download-mp3-di-esnips/

  20. robert bagus Says:

    nunut ngeyup

  21. jamal Says:

    bocah nganjuk pingin kenal kaliyan pnjengan2 sedoyo ingkang wonten mriki. nami M JAMAL FAHROZIE AL FIRDAUS.. Nopo saged to ngomong2 masalah kerohanian islam? nuwun

  22. supriyono Says:

    panjenengan sedanten sinten nggih ingkang kagungan gending jawi
    judulipun “gugur gunung”, tuwin “jajah deso milang kori”

    menawi wonten ingkang kagungan, dalem purun mbok menawi wonten ingkang badhe ngirimaken dhumateng dalem

    matur sembah nuwun

    salam tepang saking tanah borneo

  23. mas Yono Says:

    kalau ada yang punya MP3 wayang kulit, mohon kasih tau saya, dwi_yono17@yahoo.com
    mathurnuwun

  24. prabu Says:

    Mas Yono silahkan download di :
    http://pakdhe212.multiply.com/music/item/8/Kresna_Duta_Ki_Nartosabdho
    http://mbahdarmo.multiply.com/music/item/236/Ki_Nartosabdo_-_Narasoma
    http://pakdhe212.multiply.com/music/item/6/Dewa_Ruci_Nartosabdho
    http://www.esnips.com/web/dewisri
    http://www.esnips.com/web/SesajiRajaSurya

  25. anto Says:

    dinten menika, kula remen sanget saget manggihaken website ingkang kula remeni. kula dosen ing malang ingkang remen sanget dumateng kabudayan jawi, utaminipun gending2 jawi. alhamdulillah lan matur nuwun dumateng p prabu

  26. prabu Says:

    Matur nuwun Pak Anto
    kulo namung ngedalaken kemawon ingkang kulo gadhah
    pengetahuan kulo namung sakedhik wonten ing kabudayan jawi
    niat kulo namun satunggal, amargi kulo wong jowo dados minimal kedah ngupadi ngartos segala sesuatu tentang jawa
    nyuwun sewu bilih basa jawanipun campur aduk

    matur nuwun

  27. Anggoro Purwo Says:

    Assalamu’alaikum

    Wilujeng pepanggihan dumateng Kangmas Prabu. Nderek pitepangan soho menawi wonten longgaring penggalih kepareng kulo dipun kirimi gendhing2 mp3nipun dateng alamat : khesawa_sidhi@yahoo.com

    Matur nuwun

  28. ZHEEDLIE Says:

    NUWUN…NUWUN…SIH AGUNGENG AKSAMI….DIPUN TEPANGAKEN, NAMI KULO AHMAD ZHEEDLIE, NUWUN……..NUWUN…MATURNUWUN………….

  29. Yoghie Says:

    Asalamungalaikum.Wr.Wb
    mantep tenan lho,tpi jan po gak énéng WAV gendhingane po maz,, mp3 kuabeh,,, minta info wav gendhingane donk. Matur thankz u, yak!, slm cah mbanyumaz

  30. prabu Says:

    Menawi format MP3 kan sampun dikompress Mas, dados ngirit bandwidth. Sizeipun WAV saget 2-3 atau mungkin lebih dari MP3 tergantung setting freq MP3nya. Menawi njenengan pengin ingkang format WAV gampil kok. Cari kemawon freeware ingkang saget convert dari MP3 ke WAV. Kathah kok wonten ing jagad internet.
    Matur nuwun

  31. che griphoenea Says:

    thanks for your uploads and share!

  32. prabu Says:

    You’re welcome

  33. arkananta Says:

    kula kok wiwit riyin dereng saged donlot terus to, mbok dipun wuruki pripun caranipun ingkang sederhana, kula kala emben sampun manut ingkang dipun serat, nanging mboten saged,nyuwun tulung supados saged nggih wong kula pingin sanget gadhah mp3 klenengan nuwun!

  34. ariwinoto Says:

    matur nuwun sanget kaka prabu

  35. ngadiyono Says:

    maturnuwun kulo sampun pikantuk lagu-lagu jawi.

  36. budi Says:

    mas dipun tepungaken kulo budi saking sleman… nyuwun tulung kulo dikirimi gending2 palaran. ngagem email kulo jogja_ethnic@yahoo.com matur nuwun nggih.

  37. ngali Says:

    nderek pitepangan lare saking semin, kulo nyuwun tulung dipun dikirimi gending-gending ingkang nglaras dateng alamat : ngalay72@yahoo.co.id.

  38. wisnu Says:

    mas prabu.. dimana ya kalo mau download gending jawa 1 album? saya agak malas rasanya kalo mau download 1 1. apa ada yang upload di rapidshare? terimakasih mas..

    *saya ndak bisa ngomong bahasa jawa walaupun bapak ibu saya jawa asli. tapi saya cinta gending jawa, terutama yang sering dimainkan di kawinan. rasanya tentram di hati*

  39. Christine . M Atmojo Says:

    Kulo nuwun poro sederek2 ingkang utami piyantun asli jawi, kulo remen sanget saget manggihi web side meniko, welah dalah nderek tepang kaliyan mas Prabu, nopo penjenengan mas Prabu karikaturis ingkang wonten Kompas Com? Jagad dewo Batoro tenan ane, mas menawi pareng kulo nyuwun abload gending jawi ingkang larasipun slendro, inggih meniko pangkur rambangan soho jineman uler kambang, gagrag Surokarto soho Ngayogyokarto Hadiningrat. Senajan kulo sampun dangu wonten Jerman kulo mboten ninggalake seni soho budoyo Jawi mekaten lho! Saya terkenang ketika masih di Jkt saya siaran di radio swasta niaga dalam bahasa Jawa untuk meyiarkan gending2 Jawa.Nuwuuuuuun………

  40. prabu Says:

    Sanes …. kulo namung tiyang biasa, sanes saking Kompas lan saking media sanesipun.
    Salam kangge Mbak Christine. Kados pundi kabaripun wonten ing Jerman ? Mugi tansah pinaringan berkah saking Gusti Allah.
    Requestipun manawi mangke wonten, mugi saget kulo upload. Mbok menawi sedherek sanesipun saged biyantu ?
    M atur nuwun

  41. Christine . M Atmojo Says:

    Kesuwun dimas Prabu balesanipun,nuwun sewu sanget inggiiiiih…..kulo kinten penjenengan mas Prabu karikaturis ingkang wonten Kompas Comunity.Wah lha kawulo sampun mbikak mbahdarmo.multiply.com lha kok katah2ipun laras pelog mawon tho dimas? Nyuwun pangapunten lho menawi kawulo meniko radi crewet, inggih awit meniko amargi kawulo remen gending2 Jawi ingkang larasipun slendro manyuro utawi songo lan sampak. Walaaaaaa……lha kok nganyang tho iki. Ing Jerman kawulo tansah pinaringan rahayu wilujeng, namung menggalihaken regi bensin ingkang mindak terus, dados inggih radi strees ngaten. Mboten namung Indonesia kemawon, ing Jerman sedoyo bahan2 pokok sami mindak.Kawulo tenggo dimas, laras pelogipun. Matur nuwun lan sugeng makaryo, kagem penjenengan lan poro sederek2 ingkang wonten pundi kemawon.

  42. Christine . M Atmojo Says:

    Koreksiiiiiiii………. …..halah lha iki kok salah tulis ingkang kawulo maksud laras slendro! Koreksi comment saya no 41
    Thank,s

  43. prabu Says:

    Mbok menawi koleksi ingkang sampun kulo aplod wonten ing esnips (Halaman Link MP3) wonten ingkang dikersakaken ?
    Cobi kemawon, kadosipun wonten lan radi kathah …
    Utawi ingkang kulo simpen wonten ing WP puniko (Halaman MP3 Posting) kadosipun lumayan kangge rengeng-rengeng …
    Matur nuwun

  44. ipung Says:

    matur sembah nuwun sanged, dumateng sedaya ingkang sampun maringi informasi kathah sanged.

  45. Damar Wisnu Djati Says:

    Aww, mas kalo mau DL lagu-Lagu gending,banyumasan yang pull 1 ablum dimana ya ??.. maaf kali aja ada yang uda kasi tau di atas, karna saya gak ngerti/ndak terlalu paham bahasa Jawa. Trima kasih sebelumnya….

    ahh atau bisa email saya di damarwisnudjati@yahoo.com
    trimakasih sebelumnya.. Aww

  46. agung Says:

    mas prabu,
    kepareng bade download gending2 & dagelan2 mbah basiyo njih? jiann marakke kemutan jaman semanten🙂
    matur nuwun sanget lhoo…
    salam,
    agung-jkt

    ____
    Nggih monggo … matur nuwun

  47. Susiono Says:

    Matur nuwun sampun pikantuk lagu lagu ingkang saget ngibur ati.

  48. wahyudi Says:

    mas prabu kulo nderek download mp3 gending2 jawi, kangge rengeng2 wonten samarinda lan dhadhos tombo kangen, matur nuwun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: