MP3 Gending Liyer-Liyer

  • Gending Rujak Jeruk Slendro Manyuro
  • Gending Ketawang Ibu Pertiwi Pelog 6
  • Gending Ketawang Subakastawa Pelog 6
  • Gending Santi Mulyo Pelog 5
  • Gending Sinom Logondang dawah Ktw Sukoasih Pelog Barang

Denger gending-gending jawa yang mendayu-dayu serasa dibuai oleh kenyamanan
dari nikmat hati yang disusupi melalui telinga
yang menerima gelombang suara
merebak kesemua bagian tubuh
pikiran jadi adem
mulut menggumam mengikuti dendang hati
tubuh lelah dihempas ke peraduan
mata merem melek menunggu benar-benar terpejam

Seni diciptakan untuk menyentuh kalbu
bila pas dengan hasrat dan suasana hati
apalagi bila terkait dengan bayangan indah masa lalu

Coba buktikan
saat kita dulu begitu bahagia dengan karunia diraih
saat cinta kita diterima sang kekasih misalnya
atau teringat masa kecil penuh canda dan tawa
hal-hal yang mengiringi senandung kebahagiaan itu
pasti terekam dengan baik
termasuk lagu-lagu yang saat itu tengah mengalun

Silahkan liyer-liyer

http://www.esnips.com/web/nglaras/

Tags: ,

No Responses to “MP3 Gending Liyer-Liyer”

  1. Ndoro Seten Says:

    Siiiip kang……hari gini isih kerso nglaras gendhing Jawi warisane para leluhur.

  2. luthfi al- hikam Says:

    gimana nih cara downloadnya?? tolong kasih tahu dong??

  3. prabu Says:

    Silahkan ikuti cara-cara sesuai yang di jelaskan di blog ini pada folder Tips. Tx

  4. joey Says:

    kang prabu saya ingin download gending dari sampean tapi tak biso biso gimana nih ?

  5. miswadi Says:

    Kakang Prabu salam kenal saking kulo miswadi nggih tiang saking jawi tengah golden water, penggemar seni jawa tolong sediakan wayang kulit dalang alm. Ki Hadi Sugito saking wates matur nuwun

  6. Raka Udiana Says:

    Kang Prabu, saya penggemar gending jawa dari Bali, sangat berharap memiliki rekamannya terutama jenis macapat, gimana caranya?

  7. yuyun Says:

    Kang mas Prabu tolong kirim gending-gending jawa gaya yogya klasik dan wayang dalang ki hadi sugito

  8. prabu Says:

    Ada yang mempunyai koleksi Pak Hadi Sugito. Lihat di rumahnya Pak Kandar
    http://bornjavanese.blogspot.com/2008/03/available-to-download-from-born.html

  9. ariwinoto Says:

    kaka prabu,..menawi kepareng ,nyuwun cakepanipun dandang gulo utawi sinom,pangkur, ingkang asring kagem palaran dening swargi ki Rusman Gatutkoco sriwedari.saged kakintun wonten email kulo : http://www.ndaruariwinoto@yahoo.co.id .matur nuwun sanget awit kawigatosan ipun,nuwun

  10. marto cendol Says:

    nyuwun sewu mas, lha kok radhi awrat nggih anggenipun badhe ngunduh, napa wonten cara engkang langkung gampil menawi ngunduh ta mas ????

  11. dr Rajiman Says:

    terima kasih, boleh gabung.
    waktu di jawa, lagu lagu warisan budaya terasa terlupa,
    nanging rikolo ing perantauan, rasane kok malah kangen dengan suasana budaya sing awe awe, mungkin harus kembali ke jati diri.
    sekali lagi…………
    matur nuwun banget. dan kalo bisa, koleksinya ditambah nggih.

  12. dr Rajiman Says:

    matur nuwun boleh gabung.
    semoga memberi banyak manfaat.

  13. Satria Utomo Says:

    matur nuwun bilo pareng kumpul,
    kulo seneng biso nguri-nguri budoyo jawa amargi jati diri kulo engkang saking solo, wiwit cilik nganti gede (SMA) wonten kampung Potrojayan Serengan, nanging sakniki wonten jakarta mboten saget nglaleake kampung, kadang wangsul saget setahun 2 kali lan yen sawek dinas ke semarang, jogja utawa surabaya mesti mampir

  14. SAMINGAN BOCIL Says:

    Waduh dos pundi toh kulo kangen sanget kalih tembang-tembang jawi tapi gagal maning- gagal maning download nya bantuin donk . . .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: